Categorii de Trading în funcție de felul de investitor care ești !
Publicat in data de 2016-03-19 | de Aur_el

Exista mai multe categorii de trading in functie de stilul de investitor. Aceste categorii difera in functie de orizontul de timp in care se asteapta obtinerea de profit, adica prin perioada de timp intre cumparare si vanzare. Exemple:
1. Day trading - cumparare vanzare in aceiasi zi
2. Swing trading - la interval de zile
3. Position trading - saptamani si luni
4. Investor trading - ani
Exista conceptia ca o investitie pe un orizont de timp mai mare implica mai multe riscuri. Acest lucru este adevarat, pentru ca odata cu trecerea timpului se adauga noi stiri si evenimente care pot duce stocurile in jos. De obicei, fara stiri negative, bursa s-ar afla pe o panta de crestere constanta. Aparitia de noutati pozitive aplica pretului o crestere mai accelerata, iar cresterile prea bruste precum si aparitia de noutati negative vor aplica pretului o scadere. Asadar, simpla trecere a timpului adauga noi probabilitati de crestere sau scadere, in functie de evenimente neprevazute.
Regula de baza, indiferent de stilul adoptat, este sa faci investitii care:
- pleaca de la un fundament economic
- au la baza analiza trendurilor
- intrarea se face intr-un moment oportun
- iesirea se face la depasirea trendului
Se vor analiza atat trendurile de crestere cat si de scadere, incepand de la ani, luni, saptamani, zile, ore. Este important sai ai pe grafic analiza retroactiva, pentru ca de fiecare data, liniile de trend mai vechi devin suport sau rezistenta, deoarece au ramas ca bariere psihologice pentru traderi.
Intrarea se poate face folosind candlestick, cu o mare avertizare din partea mea. Cand intrii pe candlestick:
- pe day trading decizi pe candlestick pe minute
- pe swing trading decizi pe candlestick pe zile
- pe position trading decizi pe candlestick pe saptamani
- pe investor trading decizi pe candlestick pe luni
Este esential sa pleci, atat pentru trenduri cat si pentru candlestick, de la vizualizarea preturilor pe luni apoi saptamani apoi zile, etc, pana la intervalul orar al categoriei de investitie pe care trebuie sa decizi. Plecand de la mare spre mic vei observa si iti vei trasa tendintele pe grafic. Numai si numai daca totul arata bine pe intervale superioae, doar atunci se trece pe vizualizarea intervalului de decizie, iar cumpararea se face daca atat intervalele superioare cat si intervalul de decizie se aliniaza intr-o oportunitate de investitie.
Pentru swing trading de exemplu, intervalul de decizie este ziua, dar la fel de importante sunt luna si saptamana. Doar daca pe luna si saptamana am trend sau candlestick pe crestere, voi intra la cumparare cand trendul sau candlestickul pe zi este in crestere. Traderii fac des greseala sa intre la cumparare cand candlestickul pe zi este in scadere, manati de frumusetea unui pattern de candlestick pe 5/4/2/1 ore care semnalizeaza crestere. Atata timp cat pe zi am scadere, ea poate continua si ziua urmatoare pentru ca traderii sunt influentati de evenimentul negativ care a generat prabusirea din ziua precedenta. Pentru ca ma astept la profit in interval de luni/saptamani/zile/ore, voi analiza intervalele superioare dar hotarator este patternul format in intervalul de returnare a investitiei (si nu alte intervale mai mici sau mai mari).
Intrarea se mai face optimizand momentul pentru a beneficia de un pret cat mai bun. Aici se folosesc indicatorii MACD, On balance volume, Momentum, etc. Contrar conceptiilor, indicatorii nu se folosesc pentru a lua decizia daca actiunea e atractiva (aceasta decizie apartine de analiza fundamentala si a trendurilor). Indicatorii se folosesc doar pentru a optimiza momentul de intrare sau iesire.   


0 Raspunsuri pentru Categorii de Trading în funcție de felul de investitor care ești !
Incarcare comentarii...
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
ACCEPT